چند نوع بواسير داريم؟
حتما تا به حال نام بواسير يا هموروئيد را شنيده ايد! در اين مقاله بررسي خواهيم كرد كه بواسير چيست؟ بواسير كه با نام هموروئيد نيز شناخته ميشود، نوعي بيماري از خانواده بيماري هاي نشيمنگاهي است. اين بيماري ممكن است افراد را با هر سن، سال و جنسيتي تحت تاثير خود قرار دهد.
بسياري از افراد به دلايل مختلف از مراجعه به پزشك خودداري كرده و با اين بيماري دست و پنجه نرم مي كنند. اما بايد بدانيد كه در صورت بي توجهي به مراحل اوليه بواسير، اين بيماري حاد شده و هموروئيد گريد چهار را به وجود مي آورد. در اين هنگام درمان با دارو ناممكن شده و براي درمان بايد از ليزر يا عمل جراحي كمك گرفته شود. در ادامه مطلب به جزئيات اين بيماري اعم از علائم، علتهاي بروز و حتي نحوه درمان هموروئيد نيز خواهيم پرداخت.
بواسير چيست؟
هموروئيد چيست و چه علائمي دارد؟ بايد گفت كه در انتهاي مقعد و راست روده عروقي وجود دارند كه بسيار نازك و حساس بوده و هرگونه فشار و كشيدگي به آنها آسيب وارد مي كند. اگر برايتان سوال پيش مي آيد كه اين فشار چگونه به رگ هاي درون راست روده وارد مي شود، بايد بدانيد يبوست يكي از دلايل فشار بر اين عروق است. مدفوع خشك و سفت كه مي خواهد از روده عبور كند، فشار زيادي بر ديواره روده و رگ ها وارد مي كند. در نتيجه رگ ها متورم شده و توده هاي خوني و دردناك را به وجود مي آورند. اين توده ها كه بواسير ناميده مي شوند، داراي دو نوع مختلف داخلي و خارجي بوده كه هركدام علائم و نشانه هايي دارند.
بنابراين به طور كلي به عروق متورم شده ناحيه مقعد يا داخل مقعد كه موجب خونريزي، درد، تورم و حتي ظاهر شبيه به گوشت اضافه مي شود، هموروئيد يا بواسير گفته مي شود.
علائم هموروئيد چيست؟
بواسير نيز مانند ساير بيماري ها داراي علائمي است كه افراد هنگام ابتلا، آن ها را تجربه خواهند نمود. اين علائم گاهي بسيار دردناك بوده و فعايت روزانه فرد را تحت تاثير خود قرار مي دهند. همچنين وجود توده بر آمده به اسم هموروئيد در ناحيه مقعد مي تواند سبب از بين رفتم اعتماد به نفس فرد شده و مشكلات ديگري را نيز به همراه آورد.
علائم هموروئيد يا بواسير به طور كلي به شرح زير است:
- درد شديد هنگام راه رفتن، نشستن
- سوزش
- خارش شديد
- خونريزي از زائده هموروئيدي
- احساس عدم تخليه پس از اجابت مزاج
- خروج ترشح از مقعد
- اختلال و بي قراري در هنگام نشستن
- برآمدگي، تورم و وجود زائده اي همچون گوشت اضافه در ناحيه مقعدي
علت بواسير چيست؟
بروز هموروئيد مانند ديگر بيماري ها به عوامل و دلايل زيادي بستگي دارد. اما موارد زير موارد شايع تري هستند كه در به وجود آمدن هموروئيد نقش دارند.
- يبوست: بزرگترين و اصلي ترين عامل بواسير داخلي و خارجي است. سفت، خشك و بزرگ شدن مدفوع، هنگام اجابت مزاج موجب متورم سازي عروق خوني شده و به ديواره روده ها فشار زيادي وارد مي كند. در نتيجه اين فشار و متورم شدن عروق بيماري هموروئيد به وجود مي آيد.
- چاقي: افراد چاق، به دليل وزن بالايي كه دارند معمولا بيشتر از افراد لاغر در معرض هموروئيد هستند.
- زور زدن: زور زدن از ديگر عواملي است كه به مسئله بروز هموروئيد مربوط است. هنگامي كه مدفوع سفت و خشك است، فرد براي دفع آن زور ميزند كه اين كار موجب وارد كردن آسيب به روده ها و مقعد شده و علاوه بر به وجود آوردن هموروئيد، سبب به وجود آمدن شقاق نيز مي شود.
- نشستن هاي طولاني مدت: فشار آمدن به عروق خوني در ناحيه مقعد و راست روده از ديگر دلايل به وجود آمدن اين بيماري است. افرادي كه شغل آنها به صورت نشسته است بيشتر در معرض خطر ابتلا به هموروئيد هستند.
- بارداري: در خانمهاي باردار، حجم زيادي از شكم را جنين اشغال مي كند كه اين امر فشار بر نواحي تحتاني را دوچندان كرده و خطر مبتلا شدن به اين بيماري را افزايش مي دهد. از اين رو بواسير دوران بارداري به وجود مي آيد كه داروها و شيوه هاي درماني خاصي دارد.
- عدم تحرك و ورزش: امروزه افراد به دليل داشتن زندگي هاي پرمشغله وقت براي انجام ورزش هاي مداوم و منظم نيستند.
- اما بايد بدانيد روزي 20 دقيقه تحرك و ورزش حتي در قالب پياده روي مي تواند شما را از خطر مبتلا شدن به بواسير نجات دهد.
- داشتن رابطه جنسي مقعدي: رابطه جنسي مقعدي علاوه بر به وجود آورنده بواسير مي تواند آسيب هاي مخرب ديگري مانند گشاد شدن دهانه مقعد، خطر ابتلا به بيماري ها و عفونت را به همراه بياورد.
- فشار خون: ديگر عامل بروز بواسير م يتواند فشار خون بوده كه موجب تورم و افزايش گردش خون و حتي وارد شدن فشار بر مقعد شود.
- داشتن اسهال مزمن: اسهال مزمن بيماري است كه فرد دائما با مشكل شل بودن مدفوع روبرو بوده و هنگام اجابت مزاج فشار زيادي را متحمل مي شود.
- كهولت سن: بالا رفتن سن نيز ديگر علت بواسير مي باشد كه در اثر آن فرد دچار مشكلات اسفنكتر يا يبوست ميگردد كه حاصل آن هموروئيد است.
انواع بواسير
بواسير داخلي: بواسير داخلي، يكي از دو نوع اين بيماري است. در نوع داخلي اين بيماري بسيار آسان تر بوده و بيمار از علائم ظاهري كمتري نسبت به نوع ديگر آن برخوردار است. براي مثال فرد احساس سوزش و خارش كمتر و يا اصلا درد ندارد اما هنگام اجابت مزاج بر روي مدفوع يا دستمال كاغذي خون ميبيند.
البته درست است كه دردهاي اين نوع از بيماري كمتر هستند؛ اما بواسير داخلي علائمي دارد كه نشان دهنده وجود اين بيماري است. خروج ترشحات از مقعد و احساس عدم تخليه از نشانه هاي هموروئيد داخلي هستند.
بواسير خارجي: نوع خارجي هموروئيد كه از علائم بيشتري برخوردار است، موجب احساس درد، سوزش، خارش و خونريزي بيشتر در فرد مي شود و با هموروئيد داخلي متفاوت است. بواسير خارجي ممكن است فعاليت هاي روزانه فرد از جمله نشستن يا اجابت مزاج را مختل ساخته و سوزش غير قابل تحملي براي او فراهم كند.
عروق خوني متورم و ملتهب شده كه نشان مي دهند بواسير چيست، در نوع خارجي آن كاملا نمايان مي شوند. به طوري كه شما مي توانيد آن را در اطراف دهانه مقعد خود لمس كرده يا ببينيد. علت وجود درد و علائم بيشتر در بواسير خارجي، وجود پوست حساس ناحيه دهانه مقعد است كه با ورم و فشاري كه مدفوع به آن وارد مي كند، دوچندان مي شود.
بواسير-يا-هموروئيد-مبتلا-مي-شوند" class="wp-block-heading">چه كساني در معرض ابتلا به بواسير يا هموروئيد هستند؟
تقريبا همه افراد حتي كودكان خطر و امكان ابتلا به بواسير را دارند؛ اما به طور كلي اين بيماري در كودكان كمتر ديده شده و در برخي افراد بزرگسال با شرايط خاص بيشتر به چشم مي خورد. ريسك ابتلا به بواسير در افراد زير بالاتر است :
- افرادي كه داراي يبوست هاي مكرر هستند.
- افرادي كه باردار هستند.
- افرادي كه دائم وسيله هاي سنگين جابه جا مي كنند.
- افرادي كه داراي اضافه وزن هستند.
- زمان زيادي را براي اجابت مزاج در توالت مي گذرانند.
- افرادي كه براي دفع مدفوع زور مي زنند.
- از رژيم غذايي كم فيبري بهره مي برند.
تفاوت بين شقاق و هموروئيد چيست؟
هموروئيد و شقاق مقعدي داراي علائم و نشانه هاي نسبتا مشابهي چون سوزش، خارش و خونريزي هستند. از اين رو بسياري از افراد اين دو بيماري را با يكديگر اشتباه مي گيرند. درحاليكه عامل اصلي هموروئيد متورم شدن رگ هاي درون راست روده و مقعد هستند اما شقاق پارگي و ترك خوردگي هاي مقعدي است. شما مي توانيد براي تشخيص دقيق و بهتر اين دو بيماري معاينه ها و آزمايشاتي انجام دهيد تا به علت بيماري خود پي ببريد.
بواسير-چيست" class="wp-block-heading">بهترين راه درمان بواسير چيست؟
با پيشرفت علم و دانش، درمان هموروئيد كه يكي از شايع ترين بيماري هاي نشيمنگاهي است و بيشتر افراد به آن دچار هستند بسيار آسان شده است. عمل جراحي و ليزر دو روش درماني بسيار مفيد و كارآمد هستند كه در درمان انواع بواسير داخلي و خارجي بسيار موثر مي باشند.
برخي افراد به دلايل مختلفي چون عدم آشنايي با كلينيك تخصصي، ناآگاهي از شيوه درمان، خجالت، ترس و عدم آگاهي از هزينه هاي ليزر و جراحي از انجام اين شيوه هاي درمان خود داري مي كنند. اگر دچار سطح 3 و 4 اين بيماري هستيد و درمان شما با چالش روبرو شده، بهترين راه درمان بواسير استفاده از عمل جراحي يا ليزر بواسير است كه ليزر مي تواند در درمان شما با كمترين ميزان درد و دوره نقاهت بسيار موثر باشد. استفاده از ليزر براي درمان هموروئيد يك روش بسيار ساده و مطمئن بوده و از كمترين آسيب و دوره نقاهتي برخوردار است.
كلينيك نشيمنگاه بهترين مركز درمان هموروئيد در تهران مي باشد كه با استفاده از نوين ترين متد و دستگاه هاي ليزر اقدام به درمان اين بيماري مي كند.
برچسب: ،